dilluns, 7 d’abril del 2008

El que ens afecta directament.

A mes de tot el que comporta per ser usuaris de la platja, la nova ordenança del litoral suecà ens marca lo següent:

En primer lloc, el passeig, l'estada i el bany pacífic en la platja i en la mar tenen preferència sobre qualsevol altre ús.

En les zones de bany o durant la temporada de bany, es podran habilitar zones, adequadament senyalitzades, per a la pràctica de l'activitat esportiva de Surf, Planxa de vela, Kitesurf o altres esports semblants a fi d'evitar els danys que la seua pràctica poden causar a la resta d'usuaris. No obstant això, qualsevol activitat esportiva que es realitze dins de l'horari permés, quedarà supeditada a l'absència d'usuaris en les zones d'aigua de bany on s'estiga practicant l'activitat.

Es podran exceptuar de la norma anterior casos com ara els concursos, que permetran l'autorització de les pràctiques esportives esmentades. Els organitzadors i participants hauran de respectar els llocs, horaris o condicions que establesca l'Ajuntament de Sueca. En els casos excepcionals esmentats, la pràctica esportiva es farà en llocs degudament senyalitzats i amb caràcter temporal.

No fer cas a aquesta normativa ens pot costar una infracció greu amb multa des de 751,00 fins a 1.500,00 euros.

En quant a la zona adequada per als nostres esports, no ens han comunicat res de moment. Però segons, el periòdic Levante, seria al voltant de la Gola, igual que l’any passat.

Una bona noticia és que la pesca en les zones de bany o durant la temporada de bany, es prohibeix des de la vora de la platja i des dels espigons, excepte entre les 21 i les 9 hores ambdós inclusivament, en evitació dels danys que els aparells utilitzats puguen causar a la resta dels usuaris.